"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Сила нескорених

     День захисника і захисниці України - свято, що відзначається  у день Святої Покрови Пресвятої Богородиці  водночас з Днем Українського козацтва. Це свято пам'яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем виборювали право на незалежність рідної держави; свято вшанування козацької доблесті  та звитяги, свято вдячності всім, хто захищав і захищає нашу рідну землю.

   День захисників і захисниць ― це день, коли ми шануємо і жінок, і чоловіків, які стоять на охороні нашої держави, ризикують життям, захищаючи мирне населення.

     Це не лише день військових, тому що захищають нашу країну і цивільні люди, і волонтери, і медики...

    У 2023 році Україна вперше відзначатиме День захисників і захисниць 1 жовтня. Це свято відзначається в Україні на державному рівні від 2014 року на вшанування мужності та героїзму захисників і захисниць незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.

    День захисників і захисниць – передусім свято тих, завдяки кому ми втримали незалежність, маємо змогу жити своїм щоденним життям – працювати, творити, виховувати дітей.

   Це свято – ще одна можливість подякувати за захист Силам оборони України. Наша подяка – не щось абстрактне і безособове, адже в кожного з нас є рідні, друзі, колеги, котрі служать у Силах оборони. Ми повинні забезпечувати нашій армії міцний тил – кожен у свій спосіб, але з максимальною самовіддачею, так, щоб це посилювало наших оборонців і наближало перемогу.

   Нехай патріотизм, сила волі та незламна віра у щасливе майбутнє рідної землі стануть нашими вірними друзями на все життя. Миру, добра і процвітання нашій країні. Велика дяка і пошана нашим захисникам і захисницям! Віримо, що нинішні захисники та захисниці здобудуть перемогу!

     День захисників і захисниць України