"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Неповторні миті зустрічей через роки

       Незважаючи на люті морози, глибокі намети снігу, пронизливий холодний вітер, у першу суботу лютого,  з усіх усюд з’їжджаються учні до рідного села  Мала Токмачка.  Щороку  у теплій атмосфері справді родинного свята освітній заклад гостинно відчиняє  двері і запрошує  всіх на вечір зустрічі шкільних друзів. На зустріч із молодістю та вчителями завжди приходять  випускники різних років, згадують  свої шкільні роки...

       Зустріч з однокласниками. Вона повертає всіх  у ті незабутні роки юності, спогади, які так зберігаються  у пам’яті. І скільки б років не пройшло, мить зустрічі завжди щемлива і хвилююча.

       Сльози, посмішки, зойки, здивування, обійми, поцілунки – усе зливається у єдиний гамір.  У старшого покоління сивина посріблила скроні, у словах – виваженість і поміркованість, за плечима – великий життєвий досвід, підростають онуки, а у спогадах – дитинство, безтурботне дитинство.

      Як завжди, під час урочистої частини лунає  шкільний дзвінок, який вже не кличе  на урок, а змушує затремтіти серце і забитися все швидше.

      Невблаганний час забирає в минуле усе нові і нові роки.  В дитинстві вони плетуться  нескінченою чередою, в молодості їх просто не помічають, а в зрілості  літа летять, мов на крилах, і  з сумом усвідомлюється, що їм не буде вороття. Теплим словом, із вдячністю  і сльозами на очах,  традиційно хвилиною мовчання згадують  випускники своїх вчителів та  однокласників, вічна їм пам’ять.

      Випускники 1983, 1988, 1993, 1998, 2003, 2008, 2013, 2018, 2022. Це у школі вони були галасливою зграйкою, а зараз у них  за плечима великий досвід самостійного життя. Зустрічаючись, вдивляючись в обличчя однокласників, прагнуть побачити нові риси. Та ні, так, як було раніше: ті ж ямочки на щоках, та ж посмішка, та ж постава тільки трішки змужніла.

    Злітаються до рідного села, щоб поспілкуватися, згадати, порівняти, порадіти та посумувати. Зустрітись із незабутнім, вдихнути та відчути запах рідного краю, запах своєї маленької батьківщини...

     Дуже прикро, та цьогоріч все не так.  Спланована заздалегідь безпідставна збройна агресія Росії розпочата 24 лютого 2022 року зруйнувала звичний плин життя. З першого дня вторгнення Росія порушує правила ведення війни і норми міжнародного права та масово чинить воєнні злочини, злочини проти людяності, вбиваючи цивільних , руйнуючи інфраструктуру. 

      Демократична Україна веде війну за незалежність проти рашизму, який відкидає право на існування самостійної української нації.  Віддаємо належну шану захисникам, які наближають паремогу. Віримо в них!  

     На жаль, події сьогодення  внесли  свої корективи у наше шкільне життя і плани. Цього року випускники - ювіляри  не зможуть  зустріти одне одного, потиснути руки і поділитися життєвим досвідом. Та попри все, ми всі в єдності, були, є і будемо разом!
      У школи немає колишніх  учнів. Їх веселий сміх, емоції і до сьогодні зберігають її стіни, а символічна грушина посеред шкільного двору   залишається свідком  потаємних мрій, бажань, перших поцілунків, надійно оберігає  їх у своїй  кроні.
     Шановні наші випускники! Маємо надію, що наступного року школа зустріне вас у країні дитинства, де кожного знають по іменах, люблять і завжди раді бачити!

     Тож нехай ніколи не охолонуть шкільні класи і завжди будуть зігріті теплом учнівських сердець!

     Перемоги, миру, злагоди Всім нам.

      Вітання від випускників 2023 року

      Вечір зустрічі випускників – свято шкільної родини (2018 рік)

      Один із кроків до дорослого життя (2022 рік)

      Вечір зустрічі випускників 2023 рік Малотокмачанська гімназія

      Рідна школа в умовах війни (2023 рік)