"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

І знову зустріч...

     Кожна людина народжується для добра, для того, щоб залишити після себе слід на землі, слід у серцях людей. Дуже швидко плине час. Щорічно від шкільного берега дитинства під вітрилом надії у далеку дорогу життя вирушають випускники школи.

      І ось у першу суботу лютого настає той день, коли завжди молоді, завзяті, мрійливі юнаки й дівчата збираються разом, щоб знову прожити ще хоч раз якусь частину неповторного періоду життя за допомогою спогадів...

      У шкільному дворі цього дня творяться дива: грушина якнайвище здіймає догори свої віти, лелеки голосно і весело курличуть, малиновий дзвоник звучить чарівними переливами, наче скликаючи невгамовну дітвору до школи на зустріч випускників. З якимось трепетом, ніби знову вперше переступають поріг школи, поважні чоловіки і жінки вдивляються в обличчя однокласників, ніби ще раз заново знайомлячись. Особлива атмосфера теплоти і щирості панує в цей час.

     Випускники завжди чекають зустрічі зі своїм рідним класом, щоб пригадати веселе, безтурботне шкільне життя, цікаві історії, дитинство, яке саме в школі поступово перейшло в юність. А уроки… Це були не тільки уроки знань, а й уроки життя. З теплом і повагою згадують вчителів і однокласників, дехто з них відійшов у вічність, але не з людської пам’яті.

     Випускники 1974, 1979,1984, 1989, 1994, 1999, 2004, 2009, 2014, 2019, 2023. Це саме вони мали б додаткову нагоду знову зустрітися, знайти хвилини спокою і затишку в батьківській оселі, почерпати силу від рідної землі.

      Віримо, що ніхто і ніщо не зможе зруйнувати шкільної єдності, дружби та міцних товариських взаємовідносин.

      На жаль, агресивні дії "сусіда" продовжують руйнувати мирний плин життя українського народу. Та і цього року наш заклад з любов'ю в серці пам'ятає всіх своїх випускників, хоча і має вигляд пораненого птаха з гірким болем і сумом в очах.

     Свято віримо, що справедливість переможе, і ми в близькому майбутньому знову зустрінемось, об'єднаємось заради спільної мети і праці.

     Бажаємо всім мирного неба, міцного здоров’я, багато радощів, нев’янучого щастя, спокою, бадьорості духу, довгих років життя .

     Дякуємо всім, хто завітав цього дня (і не тільки) на сайт освітнього закладу. Нам приємні слова вдячності за науку, за збереження духу знань і творчості... Бажаємо миру, здоров’я, наснаги! До зустрічі!

    Фоторепортаж можна переглянути за посиланням Вечір зустрічі випускників (2019 рік)Гімназія провела у доросле життя своїх вихованців (2023 рік)