"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

«Одягни свою чудову вишиванку…»

     У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Українська вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому.

     День вишиванки – всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та використання  етнічного вишитого одягу. Основна мета заходу – це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом. Саме ж свято запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку – просто одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання. Разом з тим, така дія має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість. Як показує досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже у стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.

     20 травня 2021 року в нашій школі відбувся День вишиванки. Дрес-кодом дня була вишиванка, і вся школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки.

     В акції взяли участь не лише учні 1-11 класів, а й вчителі школи. Напередодні були проведені виховні заходи з даної тематики, а у коридорах школи на дошках оголошень учнями були створені справжні виставки української народної вишивки, лепбуки. На території школи усі бажаючі взяли участь у фото сесії, а у вестибюлі учні мали змогу переглянути відеоролик «Літературного флешмобу».

    Фоторепортаж можна переглянути за посиланням «Одягни свою чудову вишиванку…» (2021 рік).

     Відеоматеріали можна переглянути за посиланнями Всесвітній день вишиванки 2021 та Майстер-клас до Дня вишиванки