"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Зустріч з інспекторами пожежної служби

       Важко уявити собі життя людини без вогню. Вогонь - друг людини, але, якщо він потрапить у невмілі або безвідповідальні руки, то може стати грізним ворогом. Наслідком неправильного і необережного поводження з вогнем, газовими та електроприладами є пожежі. Вони знищують школи, будинки і заводи, хлібні поля і ліси. Під час пожеж гинуть люди.

       Тож, загроза життю і здоров’ю людей, шкода навколишньому середовищу, матеріальні збитки внаслідок пожеж зумовлюють актуальність питання щодо профілактики пожеж.

       15 листопада 2019 року, у актовій залі школи для учнів 4-7 класів відбулася зустріч з провідними інспекторами Дяченко Юлією Іванівною та  Тріфоновим Максимом Васильовичем. Вони розповіли учням про мужню та героїчну професію рятівника, про те, в яких умовах доводиться працювати бійцям Державної служби з надзвичайних ситуацій, рятуючи людські життя. Наголосили на дотриманні елементарних правил безпечної поведінки, доступно і цікаво розкрили учням основні питання пожежної безпеки, а саме: причини і наслідки загоряння, правила поведінки у задимленому приміщенні, евакуація з нього.

       Діти з розповіді дізналися, якими неабиякими вміннями, силою волі, витривалістю має бути наділений рятувальник. А ще до всього слід додати високий гуманізм, героїзм, професійний обов’язок. У бесіді з учнями працівники пожежної служби підкреслили, що причиною пожеж може бути навмисний підпал, паління. Нагадали підліткам про те, що існують юридичні закони, за якими передбачається не тільки адміністративна, але і кримінальна відповідальність за навмисно скоєний вчинок

       Учні з зацікавленістю прослухали правила безпеки в навчальному закладі. Після  розповіді співробітників пожежної служби діти взяли активну участь в обговоренні нагальних питань , які їх зацікавили.

       Бажаємо нашим захисникам-рятівникам життєвої енергії, незборимої волі й стійкості духу, витримки і мужності у справі служіння народу.