"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Троянда – царівна нашого шкільного подвір’я

     Троянда - цариця квітів. У народі троянду називають «царицею квітів». Уній поєднана краса і слава, любов і ненависть, всепрощення й гордощі.

     Українцями квітка здавна шанувалася і символізувала нескінченність духу, милосердя, процвітання, красу. У неперевершених зразках усної народної творчості можна зустріти ще й такі назви рослини як ружа, рожа. Царівна квітів уже не одне століття чарує людей гордовитою красою, даруючи щастя спілкування зі скарбами матінки-природи.

      І саме зараз, в літню пору року, наша школа потопає в  чарівному, запашному і неймовірному цвітінні кущів троянд. Милує око неймовірна кількість кольорів та їх відтінків. Ідучи повз ці чудові алеї нашого розаріуму, заспокоюєшся, милуєшся цією красою і забуваєш про всі негаразди,  а твоє серце наповнюється добром та  позитивними емоціями, бо споглядання прекрасного не може залишити байдужим жодної людини. Завітайте до нас і ви переконаєтесь в цьому.

     Ми пишаємось цими трояндами ще й через те, що це подарунки випускників різних років.

     На фоні трояндових пейзажів, неможна не помітити оксамитово-смарагдові  килими шкільних клумб.  Їх забарвлення поєднує в собі безліч відтінків зеленого кольору, що надихає кожного на життя. 

     Фоторепортаж можна переглянути у фотоальбомі Троянда – царівна нашого шкільного подвір’я (2020 рік).