"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Навчальна практика (І навчання, і спорт, і відпочинок)

          Здавалося б закінчилися уроки, і всім стало сумно. Та тільки не для учнів нашої школи, тому що для малотокмачанських школярів була організована дуже цікава, пізнавальна, корисна, розважальна навчальна практика.

         Вивчати історію рідного краю зі сторінок підручника – це одне, а закріпити їх на практиці – це зовсім інше.

         6 червня учні 7, 8, 10 класів мали змогу відвідати унікальний історико-культурний комплекс «Запорозька Січ», що відтворює образ козацької столиці і атмосферу часів козацтва. Учні на власні очі побачили найцікавіші елементи архітектури, культури, побуту, життя і звичаїв запорожців. Від приміщення до приміщення крокували діти разом з екскурсоводом, дізнаючись все більше цікавого про устрій Січі, про ремесла і промисли. Незабутнє враження справив інтер’єр і атмосфера козацької церкви, інтер’єр військової канцелярії, будинок кошового отамана, виставковий зал «Традиційні промисли запорожців». Дуже приємно, що учні 8-го класу Воронін Максим і Чучко Артьом правильно, точно відповідали на запитання екскурсовода з області історії козацтва.

         Потім учнів запросили здійснити подорож у світ унікальної, самобутньої культури запорізьких козаків, і вони стали свідками справжніх козацьких баталій просто неба серед мальовничої природи заповідної Хортиці. Під час виступу козаків діти побачили козацьку зброю, історія якої налічує сотні років, дізналися про призначення екіпіровки і озброєння та їх застосування на практиці. Найсміливіші хлопці залюбки стали активними учасниками інтерактивного дійства і мали змогу високо оцінити неймовірні вміння козаків на собі. Поринувши в атмосферу культури, побуту і традицій степових лицарів діти занурились у славне минуле наших легендарних предків іпереконалися в їх твердому характері, тонкому почутті гумору, спритності і майстерних навичках бою.

         Всі звикли, що спорт - це біг, стрибки, підтягування та інше. Та щоб розширити свій кругозір та спортивні навички учні познайомилися  із новим видом спорту, який в 19 ст. набув поширення в усьому світі. Це боулінг. Час проведений у боулінг-клубі промайнув швидко і захоплююче. Кожна кинута куля, яка котилася по доріжці, щоб збити кеглі, щоразу відточувала дитячу точність, влучність, окомір, силу і напрямок рухів.

         Та яка ж екскурсія без відпочинкуна природі! Користуючись нагодою школярі побували і в одному з мальовничих куточків Запоріжжя каскаді фонтанів «Радуга», а також пройшлися піщаним берегом Дніпра, помилувалися краєвидами і наповнилися позитивними емоціями.

         Цього дня всі були дуже щасливі.

         Фоторепортаж можна переглянути у фотоальбомі Навчальна практика (І навчання, і спорт, і відпочинок) (2019 рік).