"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Між дитинством та дорослим життям

     Зустрітися знову – чудова можливість поспілкуватися в дружньому класному  сімейному колі.

     Цьогорічні дев’ятикласники також вирішили не втрачати цю можливість і тому зібралися разом на теплохідну прогулянку .

     Перш ніж потрапити до Запорізького річного порту, учні вирішили відвідати  розважальний парк «Радуга». Це одне з найкрасивіших місць Запоріжжя, цей об’єкт являється культурно -  розважальним центром міста. Діти з задоволенням насолоджувалися красою природи, зеленню яка росте навкруги.  І звичайно, яка прогулянка без фотографування.

     Ну ось, нарешті й річний порт. Прийшов теплохід, і відправилися всі ми в чудову подорож – екскурсію.

     Маршрут «Шлюз і навколо о. Хортиця» включає в себе два незабутні моменти – шлюзування і проходження навколо о. Хортиця. Цей маршрут є самим цікавим, а також довготривалим.  Під час екскурсії ми спостерігали за чудовими місцями: Запорізький річний порт; Дніпрогес із верхньої сторони Дніпра ;знаменитий Запорізький однокамерний шлюз; підводний канал, за основу якого використали Дурну скелю; Запорізька Січ – музей під відкритим небом; Дніпрогес із першим та другим машинним залом; мости, спроектовані Б.М.Преображенським; одноарочний міст,спроектований Марії  Поначевной; острів Байда; парк радянським воїнам,які форсували Дніпро.

     На теплоході був час поспілкуватися, подумати про майбутнє, поро змірковувати про вибір  майбутньої професії,порадитися з товаришами та висловити свою думку.

     Та в якому віці не була б людина, в серці вона завжди залишається дитиною. Прибувши до місця призначення,всі дружно попрямували в парк «Дубовий гай». В парку учні знову відчули себе безтурботними дітьми. Бо ніде і ніколи, ні в одному місті світу зірки не світять так яскраво і привабливо, як у місті дитинства.