"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Мандрівка по країні знань

      10 вересня 2020 року в школі з метою формування мотивації до навчання була проведена мандрівка освітніми осередками для учнів 1-го класу.

       Почалася подорож зі шкільного двору від символічної грушини. Потім учні пройшли на другий поверх і потрапили до оновленої актової зали, де учениця 9-го класу, Грицаненко В., виконуючи п’єси на фортепіано, провела  першокласникам вікторину «Вгадай мелодію».

      Дивовижною «цікавинкою» для дітей було те, що вони під час освітнього процесу потрапили на урок фізкультури в 10 класі де старші друзі: Заяц А., Алєксєєв Б., Пругло Д., Жигало І. продемонстрували елементи гри в баскетбол: ведення і передача м’яча, кидок в кільце.

      А також вчитель фізкультури Кушніренко Н.С. показав учням новий спортивний інвентар, який школярі сміливо зможуть використовувати на уроках.

     У тренажерному залі на учнів очікував черговий сюрприз. Так, тренер Чірко В.О. разом із учнем 9-го класу Плужником В., показали прийоми дзю-до та розповіли, як удосконалити свою фізичну підготовку на тренажерах.

     Продовжилась екскурсія у хімічному кабінеті, де на малечу очікували справжні чарівниці природничих наук: вчитель хімії Сиротенко Ю.С. та вчитель фізики Панасенко В.Я. Юлія Сергіївна продемонструвала досліди для ознайомлення найменших школярів із захоплюючим світом хімічних див. учні спостерігали за зміною забарвлення досліджених речовин за участю індикатора, а також за дослідом «хімічний вулкан», де при згоранні речовини спостерігалась імітація виверження вулкану.

     Вчитель фізики Валентина Яківна продемонструвала «електрофорну машину», яка під час роботи накопичує заряд за допомогою якого можна показати «розряд блискавки». Також учні побачили однотрубний та двохтрубний спектроскоп, через який можна побачити аналог природної веселки. Цікавим для першокласників було ознайомлення з моделлю перископа, який використовують на підводних човнах для спостереження за навколишнім середовищем над водою.

    Екскурсія по школі пройшла на високому рівні позитиву і співдружності, адже у всіх на обличчі сяяли не тільки радісні посмішки, а й було велике здивування від побаченого і почутого.

   Фоторепортаж можна переглянути у фотоальбомі Мандрівка по країні знань (2020 рік).